Voet- en Gezichtsreflexzonetherapie

VOETREFLEXZONETHERAPIE

Wat is voetreflexzonetherapie?

Voetreflexologie is een oeroude geneeswijze in onze “moderne tijd”. Stimulatie van reflexpunten op de voet geeft in corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, helpt met het afvoeren van afvalstoffen via het lymfe-systeem en herstelt de natuurlijke balans zowel op fysiek als op mentaal niveau. Voetreflexologie is gebaseerd op de reflexologie. Dit is de wetenschap die zich bezig houdt met reflexen en met reflectie, dat wil zeggen met een onbewuste reactie op een prikkeling.

Het staat vast dat vele onderdelen van het lichaam reflexen veroorzaken in andere delen van het lichaam. Dit zijn geen losstaande reacties, maar delen van een vast patroon. Het is opvallend dat juist de delen van het lichaam die het meest in aanraking komen met prikkels van buitenaf zo duidelijk corresponderen met het functioneren van het lichaam: de voeten via lopen en bewegen, de handen via tasten en aanraken en de oren via het opvangen van trillingen.

 

Hoe het werkt

Invloed kan worden uitgeoefend op het gehele systeem en evenwicht van de gezondheidstoestand van de mens. Het is een ontspannen en ongevaarlijke behandeling, die klachten en problemen geheel “holistisch” beschouwt, waardoor het verstoorde evenwicht hersteld wordt. Het zelfherstellende vermogen van de mens wordt aangesproken en het afweersysteem wordt geactiveerd. Reacties na een behandeling kunnen zijn: extra vermoeidheid, vaker naar het toilet, meer emotioneel reageren, vroegere klachten komen tijdelijk weer naar boven om daarna te verdwijnen en men kan gaan dromen. Voetreflexzonetherapie bevordert daarnaast de energiedoorstroming die gestagneerd kan zijn door een jachtig leefpatroon, waardoor vage klachten kunnen ontstaan zoals chronische vermoeidheid, hoofdpijn, reuma-achtige klachten of een grieperig gevoel. Met de voetreflexzonetherapie worden blokkades zonder medicatie opgeheven. Voorbeelden hiervan zijn:

  • gewichtsproblemen, migraine en vormen van hoofdpijn
  • obstipatie, diaree, vormen van spijsverteringsklachten
  • chronische aandoeningen als astma, hyperventilatie, vormen van stress en oververmoeidheid, paniekaanvallen en diverse angsten
  • gewrichtsaandoeningen (heup, knie, rug en polsklachten) oorpijn,
  • hooikoorts en allergie
  • blaasaandoeningen en incontinentie, nier- en galstenen, voorhoofdsholteaandoeningen
  • PMS- en fertiliteitproblemen en verslavingen
  • ook het voorstadium van Diabetes type 2 is héél goed te behandelen met voetreflexzonetherapie

GEZICHTSREFLEXZONETHERAPIE

Gezichtsreflexzonetherapie is een moderne therapie, waarvan de oorsprong duizenden jaren teruggaat. Reflexeoloog Lone Sorensen heeft deze behandelingsmethode ontdekt en verder ontwikkeld door o.a. studies bij de Mapuches en dit samen met Dr. Quoc Chav, een arts uit Vietnam, die onderzoek doet in zenuwpunten. Ze ontdekten dat de therapievorm vooral toe te passen was bij kinderen en volwassenen met neurologische problemen.

Gezichtsreflexzonetherapie is een manuele stimulatie en massage voor zones en punten in het gezicht. Vergelijk de methode met voetreflex, ook hier zijn er reflexgebieden die corresponderen met organen en systemen in het lichaam. De combinatie van voeten gezichtsreflex geeft therapeuten een goed instrument om te kunnen behandelen. Eerst wordt onderzoek gedaan en een diagnose gesteld waarbij de verstoringen individueel worden bepaald d.m.v. een basisbehandeling. Daarna volgt een nabehandeling door het stimuleren van punten (een combinatie bepaald door de kennis van Oosterse theorieën en meridiaantheorieën alsmede de kennis van het centrale zenuwstelsel). De behandeling is aangenaam en ontspannend en kan door iedereen goed worden verdragen.

Deze persoonlijke massagevorm is vooral effectief bij hormonale verstoringen: o.a. fertiliteitproblemen en overgangsklachten, psychische problemen onder andere overmatige stress en problemen die met de hersenen te maken hebben zoals leerproblemen, parkinson en beschadigingen. Dit neemt niet weg dat het voor iedereen een gezonde en fijne massage kan zijn.

€76,- per consult