Dorntherapie

Nederland telt ruim 400.000 mensen met chronische rugklachten. Steeds meer worden ook kinderen ermee geconfronteerd. Hoewel medicijnen niet altijd de eerste oplossingen zijn, worden ze veel toegepast ter bestrijding. Mogelijkerwijs zijn veel rugklachten met weinige, eenvoudige handgrepen en oefeningen te verhelpen.

Geen negatieve bijwerkingen: de Dorntherapie is eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend. Met de therapie is het normaal dat men mensen met wervel- en gewrichtsklachten pijnvrij kan maken, ook al zijn deze klachten reeds jarenlang aanwezig. De Dornmethode is een manuele methode waarbij de gewrichten en wervels worden onderzocht en indien nodig gecorrigeerd.

Bekkenscheefstand is vaak de oorzaak van bezwaren. De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van beenlengteverschil. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze steunpilaren ongelijk lang zijn ontstaat er een bekkenscheefstand. Dit leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen, darmverzakkingen en blaasproblemen, heupklachten, lage rug- en nekklachten, kniepijn, voetproblemen etc. Om dit beenlengteverschil te corrigeren gaat men in sommige therapievormen het “te” korte been kunstmatig langer maken d.m.v. hakverhoging etc. Hier bewandelt “Dorn” de andere weg, namelijk het korter maken van het “te” lange been op een natuurlijke manier.

€76,- per consult